Legal Woman of the year 2012


Op 2 oktober j.l. vond Legal Women Winter 2012 plaats. Legal Women 2012 is een initiatief van Legal Women en Sdu Juridische Opleidingen. Dit landelijke congres staat geheel in het teken van vrouwelijke juristen, hun ontwikkelmogelijkheden en de eventuele barrières die zij op hun weg naar de top tegen komen.

Inspirerende top-vrouwen delen hun ervaringen en geven voorbeelden en handvatten aan ambitieuze vrouwelijke juristen. Het congres omvat naast een plenair deel een zestal workshops

Winnares Legal Woman of the year 2012 Award:


Hanneke Dorsman, Head Legal ABN AMRO, werd in 2012 verkozen tot Legal Women of The Year. Er waren 50 vrouwelijke juristen genomineerd voor de award.

Hanneke bekleedt een toppositie bij ABN AMRO Bank. Zij heeft gewerkt aan één van de meest spraakmakende Nederlandse zaken van de afgelopen jaren; de separatie en de integratie van ABN AMRO Bank. Hierbij heeft zij blijk gegeven van uitstekende inhoudelijke kennis.

In deze periode met juridisch zeer complexe vragen, waar de medewerkers onder grote druk stonden (er moest hard worden gewerkt, terwijl de toekomst onzeker was), was Hanneke de spin in het web.

Hanneke geeft leiding aan een team van 23 juristen. Door het team wordt zij omschreven als een topmanager met een plezierige persoonlijkheid, die in staat is om haar team inhoudelijk uit te blijven dagen.

Naast haar rol bij ABN AMRO doceert Hanneke, is zij voorzitter van Expertpool Betalingscommissies en is zij actief binnen de Nederlandse Vereniging van Banken als lid van de Juridische Commissies en verschillende andere commissies.

 • Bekijk hier het artikel in Advocatie.nl
 • Bekijk hier het artikel in Het Advocatenblad.
 • Bekijk hier de foto impressie van het Legal Women of the Year event (91 foto's).
 • Legal Woman of the Year:


  Machteld de Monchy  Legal Woman, Upcoming Talent:


  Fleur Potter  foto: Robin Griffin

  Foto's