Mentor Traject
Inschrijven op deze mentor: klik hier

NaamEva Knipschild
Kantoor/Bedrijf/InstellingKennedy Van der Laan
LinkedIn profielhier
Huidige functieAdvocaat, Partner, Mediator op het gebied van Arbeidsrecht en Medezeggenschapsrecht.
Werk ervaringEva is 18 jaar werkzaam als advocaat. Haar praktijk omvat alle aspecten van het arbeidsrecht. Zo adviseert en procedeert zij onder meer over (collectief) ontslag, privacy/data protection en medezeggenschapsrecht. Ook geeft Eva regelmatig strategisch advies in complexe zaken en internationale projecten. Haar bijzondere interesse gaat uit naar de rechten en plichten rondom flexibele arbeidsrelaties. Als partner geeft Eva samen met Chris Nekeman leiding aan het Team Arbeid. Daarnaast is zij hoofd van de groep internationaal opererende arbeidsrecht advocaten. Eva werkt regelmatig vanuit de vestiging in Eindhoven.

Eva is tevens MfN-registermediator op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. De mediations die zij behandelt zijn voornamelijk individuele en collectieve arbeidsrechtelijke kwesties en geschillen op het gebied van medezeggenschap. Eva is aangesloten bij de ZuidAs-mediators, een groep van ervaren advocaten/ business mediators.

Naast haar werk als advocaat en mediator publiceert en spreekt Eva regelmatig over arbeidsrechtelijke onderwerpen in binnen- en buitenland. Eva is redacteur van het arbeidsrechtelijke jurisprudentietijdschrift JAR. In oktober 2016 verscheen de derde druk van haar boek ‘Arbeidsrecht en mediation’ (Sdu 2016). Daarnaast schrijft Eva maandelijks op MT.nl over ontwikkelingen in het arbeidsrecht en doceert zij over de Wet Werk en Zekerheid, die in 2015 in werking is getreden. Sinds 1 januari 2018 is Eva Kantonrechter-Plaatsvervanger in Amsterdam.
Eventuele andere ervaring:
Korte beschrijving van jezelfIk ben moeder van twee dochters (8 en 5). Ik woon samen met mijn man in Amsterdam.
Ik doe mee aan het Mentor Traject van Legal Women, omdatIk geïnteresseerd ben in de zaken die je tegenkomt en graag mijn ervaringen deel.

Voor wie ben jij een rolmodel?

7 maart 2019

Informatie - InschrijvenLegal Woman of the Year:


Janneke MulderLegal Woman, Upcoming Talent:


Anniek van Diggelefoto: Rob ter Bekke