Mentor Traject
Inschrijven op deze mentor: klik hier

NaamVanessa Jeurissen-Kohn
Kantoor/Bedrijf/InstellingMizuho Bank Europe NV
LinkedIn profielhier
Huidige functieHoofd Juridische Zaken & Compliance
Werk ervaring- Na mijn studie Rechten startte ik als kandidaat-notaris bij Van Doorne. Mijn specialisme werd internationale banking&finance en M&A. Daarnaast organiseerde ik de In-House dagen voor studenten en begeleidde stagiaires.
- Ik was benieuwd naar het bedrijfsleven en stapte over naar Aegon. Dit was een boeiende tijd want onder leiding van het Hoofd Juridische Zaken bouwden we de geheel nieuwe Juridische Afdeling voor de hele Aegon Nederland Groep (ca 1500 wn). Al gauw werd ik manager van het Corporate Legal Team en was ik verantwoordelijk voor de lancering van o.a. Aegon Bank en later KNAB Bank. Bij Van Doorne was opleiding gericht op vergroten van juridische kennis maar bij Aegon maakte ik voor het eerst kennis met ‘personal development’ en ‘coaching’. Een wereld ging voor me open die ik vanaf toen alleen maar verder ben gaan ontdekken.
- Een kleine 5 jaar geleden ben ik gestart bij Mizuho Bank Europe om de Juridische en Compliance afdeling op te zetten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam (met vestigingen in Wenen, Madrid en Brussel). Het team is inmiddels uitgegroeid tot 8 FTE en het speelveld beslaat geheel Europa.
Naast verantwoordelijkheid voor alle juridische en compliance zaken van de bank en haar kantoren, adviseer ik RvB en RvC, ben ik het vast contact voor de binnenlandse (DNB en AFM) en buitenlandse toezichthouders en fungeer ik als Company Secretary voor RvC.
Ik ben lid van oa. Management Team, New Product Committee, Audit & Risk Committee en ben voorzitter van Compliance Committee. Het is een dynamische en internationale setting en ik reis met regelmaat in Europa of naar Japan.
Eventuele andere ervaring: Verder heb ik binnen Mizuho Bank een aantal initiatieven genomen, zoals het opzetten van:
- Women in Finance Netwerk voor EMEA
- Visie&Strategie Groep om nieuwe initiatieven/ ideeën aan te dragen aan RvB
- EU Regulatory & Compliance Netwerk
Korte beschrijving van jezelfIk ben getrouwd en moeder van 2 jongens. Ruim 1 jaar geleden hebben we Amsterdam verruild voor Bussum. Ik ga graag op stap met vrienden, en vind heerlijk mijn hoofd leeg te maken door boksen/ sporten of wandelen over de hei/ in het bos. Ski- en snowboard vakanties zijn mijn favoriet. Verder ben ik geïnteresseerd in kunst en volg een kunstgeschiedenis cursus.
Ik doe mee aan het Mentor Traject van Legal Women, omdatIk doe mee aan het Mentor Traject van Legal Women, omdat ik het zelf heb ervaren hoe fijn het is om met iemand van gedachten te wisselen die al die uitdagingen waar je soms mee worstelt, al in de ogen heeft gekeken. Een frisse blik van iemand van buiten, die je begrijpt (vanwege dezelfde soort werkomgeving/ achtergrond ed), kan je enorm helpen.

Voor wie ben jij een rolmodel?

7 maart 2019

Informatie - InschrijvenLegal Woman of the Year:


Janneke MulderLegal Woman, Upcoming Talent:


Anniek van Diggelefoto: Rob ter Bekke