Legal Women Winter Event


Op 1 december j.l. vond Legal Women Winter Session plaats. Philips stelde een prachtige zaal met uitzicht over heel Amsterdam ter beschikking in de IJ-Toren. Bernadette van Leeuwen sprak over de overstap van private practice naar in-house. Pauline van Benthem sprak over (creatieve) prijsafspraken tussen private practice en in-house. Twee actuele onderwerpen, waar interessante discussies uit ontstonden. Aansluitend volgde de borrel gesponsord door VMW Taxand. Tijdens de borrel gingen de aanwezige dames speeddaten. Zij kregen daarvoor vragen die ze met elkaar konden bespreken. De evaluatie is als volgt: voordelen/nadelen van de advocatuur/in-house

Advocaat:
Voordelen: autonome positie, eigen baas van dossier, diepere juridische analyse, specialismen. Nadelen: minder betrokken bij business, meer afstand, uurtje/factuurtje maakt dat je laat betrokken wordt/deelvragen krijgt, geen totaaloverzicht.

Bedrijfsjurist:
Voordelen: part of the team , vaak vanaf begin betrokken, ziet de “big picture”. Nadelen: politieke druk voor bepaalde uitkomst, minder autonoom, 80/20 regel; geen tijd voor echte diepgang.

Work-life balance advocatuur/in-house
Conclusie is dat die er eigenlijk niet echt is als je bij een groot kantoor of een internationaal opererend bedrijf werkt. Heeft ook te maken met niveau van ambitie/ verantwoordelijkheidsgevoel/persoonlijkheid. Gevoel blijft dat als je meer tijd wilt voor thuis je een andere werkgever moet kiezen. De indruk leeft dat als je maar genoeg doorgroeit je “werkpaarden” hebt en wat meer vrijheid hebt je eigen tijd in te delen. Voor global GCs is het zo dat ze in het vliegtuig leven, partners bij grote kantoren kunnen vaker parttime werken dan bedrijfsjuristen op dit niveau.

Toekomst van juridische dienstverlening
Hier zijn de dames al borrelend niet meer aan toegekomen, voor Legal Women ook een goed teken! Misschien een mooi onderwerp voor een volgende bijeenkomst? Denk hierbij aan Cohen-advocaten, niche kantoren, specialisten vs generalisten, legalservices.

 • Bekijk hier de presentatie van Bernadette van Leeuwen
 • Bekijk hier de presentatie van Pauline van Benthem
 • Bekijk hier het artikel in Advocatie.nl
 • Bekijk hier het artikel in Mr.
 • Bekijk hier de foto impressie van het Legal Women Winter Event (37 foto's).
 • Voor wie ben jij een rolmodel?

  7 maart 2019

  Informatie
  -
  Aanmelden voor de bijeenkomst


  Legal Woman of the Year:


  Machteld de Monchy  Legal Woman, Upcoming Talent:


  Fleur Potter  foto: Robin Griffin

  Foto's