Stemmen Upcoming Talent of the Year 2022

Stemmen in categorie Upcoming Talent of the Year 2022 was mogelijk tot 18 november 2022 12.00 uur.

Eva Neggers

Kantoor
Recruitee
Functie
Legal Counsel

LinkedIn-profiel
link

Ik wil graag Eva Neggers nomineren voor Upcoming Legal Talent of the Year 2022. Eva is haar carriere begonnen bij BRight Advocaten om vervolgens als legal trainee voor Google en bedrijfsjurist bij scale-ups Sendcloud en Recruitee te werken. Eva is sociaal, expressief, creatief en een commercieel talent.

Voor het werken als bedrijfsjurist in een scale-up in de technologiesector, moet je over verschillende skills en een brede kennis beschikken. Eva beschikt over de nodige technologische kennis om de software goed te begrijpen. Daarnaast beschikt zij over de juridische kennis om naast haar bijdrage aan de commerciële kant van het bedrijf, ook haar bijdrage te leveren aan andere afdelingen, zoals de HR, marketing en development afdeling. Eva’s dynamische en sociale houding, maakt dat mensen met haar willen werken en haar mee willen nemen in hun werkwijze.

Wat Eva bijzonder maakt is dat zij zich, naast haar algemenere takenpakket, uitlaat over belangrijke onderwerpen binnen het bedrijf. Zo geeft zij bijvoorbeeld proactief haar onderbouwde mening in discussies over inclusiviteit en diversiteit. Verder toont Eva zich maatschappelijk betrokken doordat ze zich, naast haar baan als bedrijfsjurist, pro deo inzet voor creatieve makers die juridische bijstand behoeven. Gezien haar eigen achtergrond in de muziekindustrie is zij daarvoor de juiste persoon. Van het onderhandelen van contracten tot informatie verstrekken over eigendomsrechten; Eva helpt en daarom verdient zij deze nominatie.

Sophie Melssen

Kantoor
HVG Law
Functie
Advocaat-medewerker

LinkedIn-profiel
link

Sophie is Advocaat-medewerker bij HVG Law en startte op 1 oktober 2019 als Advocaat-stagiaire nadat zij haar Master Ondernemingsrecht cum laude afrondde. Sophie is werkzaam binnen expertise groep Corporate M&A en adviseert grote en middelgrote ondernemingen op het gebied van fusies en overnames, rechtspersonen- en vennootschapsrecht en strategische samenwerkingsverbanden.

Sinds februari 2022 maakt Sophie onderdeel uit van het HVG Law Pro Bono Connect team. HVG Law is één van de founding members van Pro Bono Connect. Sophie beoordeelt aanvragen vanuit Pro Bono Connect en adviseert – wanneer een aanvraag geaccepteerd wordt – de maatschappelijke organisaties bij hun concrete hulpvraag. NGO’s welke Sophie zoal heeft bijgestaan zijn: Reward Value en Stichting SeniorenStudent.

Imane Azdad

Imane Azdad

Kantoor
Hogan Lovells
Functie
Advocaat

LinkedIn-profiel
link
Imane werkt als advocaat Employment bij Hogan Lovells. Collega’s omschrijven Imane als briljant. Ze is daarnaast enorm toegewijd en werkt vaak als enige nog heel lang door in de avonden. Cliënten lopen weg met Imane, ze krijgt met regelmaat grote bossen bloemen als dank voor het werk dat ze voor hen doet. Imane werkt aan grote internationale deals en adviseert zowel in het Engels als in het Duits. Imane is een prachtige vrouw, zowel aan de buitenkant als van binnen. Ze is heel erg bescheiden en sociaal en zet zich graag in voor anderen. Tijdens haar studententijd heeft Imane zich drie jaar lang als vrijwilliger ingezet voor SRVU (Studentenbond van de VU) en een jaar lang voor SEZO (buurtteam Amsterdam Nieuw-West dat mensen met problemen ondersteund). Imane realiseert zich dat zij als rolmodel voor jongeren kan fungeren en gaat daarom ook spreken op scholen in Amsterdam Nieuw-West waar zij is opgegroeid, om kinderen te informeren en inspireren over de mogelijkheden in hun toekomst. Imane is dus een uitzonderlijk getalenteerde advocate die ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken is. Ook ik zie in haar een rolmodel voor anderen inclusief mezelf. Imane verdient de titel Upcoming Talent!

Lynn van den Berg

Kantoor
Baker McKenzie
Functie
Associate

LinkedIn-profiel
link


Lynn van den Berg is associate binnen de Tax praktijk van Baker McKenzie Amsterdam. Al tijdens haar (cum laude afgeronde) studie fiscaal recht viel Lynn op door haar voorliefde voor complexe fiscale vraagstukken. Lynn heeft een buitengewoon talent om die vraagstukken terug te brengen tot heldere adviezen en stukken voor cliënten, de Rechtbank of de Belastingdienst. Lynn volgde zowel de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) als die van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en adviseert en procedeert met evenveel plezier. Lynn maakt deel uit van het team van Baker McKenzie Amsterdam dat onlangs in Londen de ITR Award for Dutch Tax Disputes Firm of the Year won. Na haar studie, een student-assistentschap op de universiteit, een actief lidmaatschap van de studievereniging fiscaal recht (Lynn zat onder andere in de bedrijvendagencommissie) en een aantal stages koos Lynn in 2017 voor de Tax praktijk van Baker McKenzie Amsterdam. Met 70 adviseurs de op een na grootste fiscale praktijk van de advocatenkantoren in Nederland en met een internationale manier van werken en denken. De grootte, ambities en diversiteit van het team, de internationale mogelijkheden, de focus op innovatieve

tech bedrijven en platforms van de Tax praktijk overtuigden haar om voor Baker te kiezen.

Lynn werkt inmiddels sinds 2017 voor Baker en voert een gecombineerde praktijk met een focus op formeel belastingrecht en vennootschapsbelasting. Lynn adviseert haar cliënten in (voorstadia van) procedures tegen de Belastingdienst en richt zich met haar advisering over vennootschapsbelasting vooral op innovatieve tech bedrijven (vooral platforms en/of fintech ondernemingen). Lynn is trots op de fiscaal bijzonder relevante procedure die zij samen met een partner voerde – en won – bij het Hof Den Haag. Vooral omdat het ook nog eens de eerste keer was dat zij mocht pleiten.

Lynn begint ook haar internationale ambities waar te maken. Behalve haar dagelijkse contact met buitenlandse cliënten en collega’s, werkte Lynn in Stockholm voor Baker McKenzie en bezocht cliënten in bijvoorbeeld San Francisco.

Cliënten en collega’s werken graag met Lynn samen. Lynn levert altijd, is nieuwsgierig en ondernemend en is in staat over de randen van rechtsgebieden heen te kijken en het belang van de cliënt centraal te stellen.

Megan Ruigrok, Legal Director Baker McKenzie “Lynn is een harde en toegewijde werker, haar werk is van hoge kwaliteit en op tijd. Lynn is een teamplayer, betrouwbaar, heeft een positieve instelling en zet altijd een stapje extra. Het is een plezier om met Lynn te werken. De afgelopen jaren hebben we samengewerkt in vele dossiers, waaronder zeer complexe geschillen op meerdere rechtsgebieden (fiscaal recht, strafrecht, civiel recht). De uitdaging hierbij is dat de verschillende belangen van de cliënt goed worden behartigd, terwijl die belangen elkaar ook vaak in de weg zitten. Lynn heeft aangetoond dat zij over de vaardigheden en kennis beschikt om aan grote dossiers te werken.”

Lynn valt op door haar fiscale kennis, door de verantwoordelijkheid die zij krijgt en neemt en de wijze waarop zij complexe fiscale zaken vertaalt naar praktische adviezen voor cliënten. Haar voorliefde voor innovatie en technologie zie je bijvoorbeeld terug in haar specifieke kennis van de innovatiebox, waarmee de Nederlandse overheid innovatie wil stimuleren.

Mounia Benabdallah, Partner, International Tax lawyer Baker McKenzie “Lynn van den Berg heeft een buitengewoon goed en snel begrip van zeer technische, fiscale zaken. Dat zie je bijvoorbeeld terug in haar kennis en beheersing van de regelgeving rond de innovatiebox. Lynn is in staat complexe zaken op een begrijpelijke manier te duiden, onze cliënten waarderen dat.” Lynn volgt de actualiteiten over (inter)nationale fiscale wet- en regelgeving op de voet en deelt haar kennis en visie op verschillende manieren. Zo zit zij in zowel de Nederlandse- als internationale Pillar 2-werkgroep van Baker en geeft regelmatig lezingen over Pillar 2 aan

de collega’s van onze global Tax Group. Lynn zat bovendien twee jaar in de commissie vaktechniek van de Jonge Orde van Belastingadviseurs (JOB). Zij organiseerde in die rol lezingen over het lezen van belastingarresten (in samenwerking met het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad) en cash pooling. Lynn schrijft regelmatig over fiscale onderwerpen voor Lexology en publiceerde met onze legal director Megan Ruigrok een artikel in het Tijdschrift Formeel Belastingrecht (TFB) over de internationale uitwisseling van gegevens tussen belastingautoriteiten.

Binnen de Tax praktijkgroep van Baker heeft Lynn een belangrijke rol als mentor van junioren en begeleider van student stagiairs. Zij doet dat op een persoonlijke, betrokken manier, waarbij heel veel bespreekbaar is. Lynn vindt het hierbij belangrijk dat mensen zich veilig voelen, veel vragen durven stellen en zichzelf kunnen zijn. Daarbij hecht zij een grote waarde aan een goede opleiding. Mensen verder helpen geeft haar energie en is iets waar zij graag en veel tijd voor vrijmaakt.

Yumei Sanders, Associate Tax Baker McKenzie “Lynn van den Berg is een betrokken en gemotiveerde mentor voor mij en andere junioren binnen Baker. Lynn legt de vakkennis-lat hoog, maar zal er alles aan doen om te zorgen dat junioren dat niveau ook halen. Lynn is betrokken, oprecht geïnteresseerd, maakt graag tijd voor je vrij en zorgt voor een werkomgeving waarbinnen alles bespreekbaar is. Daarnaast daagt Lynn junioren ook graag uit om hun eigen weg te vinden binnen Baker.”

Lynn stimuleert niet alleen junioren om hun mening te geven, zij geeft ook zelf graag haar mening. Zij is een van de associates bij wie een aantal partners regelmatig het net ophaalt om te horen wat er speelt op kantoor, wat er goed gaat en wat er beter kan. Het geeft haar betrokkenheid bij ons kantoor goed weer.

Maarten Hoelen, partner Tax Baker McKenzie Amsterdam “Lynn van den Berg is gedreven, enthousiast over fiscaliteit, een teamplayer en buitengewoon sociaal. Dat gecombineerd met een goed fiscaal juridisch gevoel maakt Lynn tot een bijzonder talent. Lynn heeft een grote rol gespeeld in een aantal belangrijke procedures en adviestrajecten en daarbij laten zien dat je op haar kan bouwen. Haar kennis van het dossier, het goede begrip van de complexe wetgeving die van toepassing is en de wijze waarop zij adviezen vertaalt naar de cliënt is zeer bewonderenswaardig en van hoog niveau! Ik nomineer Lynn dan ook met trots en veel plezier – mede namens de rest van ons kantoor – als Upcoming Talent 2022.

Mindy Mosk

Kantoor
De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators
Functie
Advocaat

LinkedIn-profiel
link


Mindy Mosk (1993) is sinds januari 2019 werkzaam bij mijn kantoor en met ingang van augustus 2022 advocaat medewerker. Vanaf het begin dat Mindy bij ons in dienst is, valt zij op door haar doorzettingsvermogen, motivatie, kennis en passie voor het vak. Mindy heeft niet de traditionele weg gevolgd. Na vier jaar havo is Mindy wegens medische redenen overgestapt naar het mbo. Zij heeft in twee jaar tijd versneld haar mbo afgerond, één jaar hbo rechten gevolgd en is daarna doorgestroomd naar de Universiteit Leiden. Uiteindelijk heeft zij haar master cum laude afgerond met maar liefst een 9,5 voor haar masterscriptie. In haar jeugd groeide zij op met paarden en pas op latere leeftijd ontwikkelde zij een passie voor het recht.

Wat mij direct opviel toen zij bij ons kwam werken, is haar volwassenheid en dat zij veel aan kan. Van meet af aan was zij in staat cliënten mee te krijgen in de te voeren strategie. Ze is heel overtuigend. Dit geldt niet alleen naar cliënten toe, maar ook in de rechtszaal. Op jonge leeftijd kon Mindy zelfstandig zaken behandelen die juridisch ingewikkeld waren. Zij kon de bijhorende emoties van de cliënten goed aan. Zij is onderkoeld en empathisch tegelijk. Dit is in het familierecht een uitzonderlijk (goede) combinatie. Naast het voeren van een commerciële praktijk als familierechtadvocaat, zet Mindy zich actief in om de rechtspositie van het kind te versterken. Zo heeft zij zich gedurende haar studie en begin van haar carrière ingezet voor de jongerengroep van de NGO Defence for Children-ECPAT en sprak zij nog voordat ze werd beëdigd op een congres in Londen (honderden deelnemers) over de participatierechten van het ontvoerde kind. Inmiddels schrijft zij artikelen voor vaktijdschriften, spreekt zij op lezingen en geeft ze op uitnodiging webinars en cursussen al dan niet samen met rechters en/of wetenschappers. Het is bewonderenswaardig hoe Mindy op zo’n jonge leeftijd haar vak als advocaat weet te combineren met het

publiceren van wetenschappelijke artikelen en het geven van lezingen, waarbij zij oog houdt voor de maatschappelijke context van ons werk als familierechtadvocaat en de positie van het kind. Zij wil maatschappelijk betrokken zijn en op een laagdrempelig niveau haar kennis delen.  Zo gaat zij regelmatig in gesprek met jongeren tijdens  gastlessen over kinderrechten op basis- en middelbare scholen. Dat is niet onopgemerkt gebleven in de markt, rechterlijke macht en de wetenschappelijke wereld. Op uitnodiging van de wetenschap en rechterlijke macht spreekt Mindy bijvoorbeeld op een symposium medio december 2022 over internationale kinderontvoering. Mindy kenmerkt zich daarmee als een veelzijdige, kundige, advocaat die passie heeft voor haar werk. Daarnaast houdt Mindy er een rijk sociaal leven op na en is zij op kantoor een energieke, stralende aanwinst. Haar uitstraling is ontspannen en ondanks het harde werken lijkt het haar makkelijk af te gaan.

Ik heb niet eerder een familierechtadvocaat gezien die zich op zo’n jonge leeftijd zo snel ontwikkelt, waarbij zij de balans tussen werk en privé goed voor ogen houdt. Kortom, een veelbelovend talentvolle dame die ik graag nomineer.

Monisha Sardjoe

Kantoor
Greenberg Traurig LLP
Functie
Advocaat/Associate

LinkedIn-profiel
link


Monisha is een gedreven jonge advocaat met focus op resultaat voor de cliënt. Ze is een zeer goede juriste met sterke uitstraling en toont grote betrokkenheid binnen en buiten kantoor. Sinds november 2017 is zij aan Greenberg Traurig verbonden en is zij primair werkzaam in de procespraktijk. Wat haar daarbij uniek maakt is dat zij ook uitstekend en zelfstandig inzetbaar is in de transactie- en financieringspraktijk. Deze multidisciplinaire kwaliteit wordt vrij zelden gezien en maakt dan ook dat Monisha kantoor breed wordt ingezet. Ook is zij kantoor breed een vraagbaak. Jonge stagiaires, senior medewerkers en ook partners weten haar moeiteloos te vinden om input, advies, of gewoon om te sparren.

Juridische achtergrond

Monisha heeft rechten gestudeerd te Leiden en heeft een mastergraad op het gebied van zowel financieel recht als civiel recht. Gedurende haar studie heeft zij vele jaren praktische ervaring opgedaan als buitengriffier bij het Gerechtshof te Den Haag.

Monisha’s onderscheidend vermogen

Monisha’s onderscheidend vermogen ten opzichte van haar peers komt op diverse vlakken tot uitdrukking. Zij is niet enkel een technisch bekwaam juriste, maar heeft een pragmatische aanpak van zaken. Ze weet in no-time vat te krijgen op het probleem van de cliënt, een adequate oplossing aan te dragen en deze begrijpelijk te maken voor de cliënt. Daarbij heeft zij oog voor de intermenselijke verhoudingen, die met name in contentieuze situaties behoorlijk onder druk kunnen komen te staan. Monisha verliest niet uit het oog dat een persoonlijke evenwichtige benadering vaak meer vermag dan enkel maar juridisch geschut in stelling brengen (hoewel als dat nodig is, zij dat met verve doet). Een gave die niet zonder effect blijft. Vanwege haar proceservaring alsook transactie-ervaring weet Monisha bovendien moeiteloos over te schakelen van de litigieuze stand naar de deal stand. Deze dubbele vaardigheid stelt haar enerzijds in staat goed in te schatten hoe een rechter tegen onderdelen van een contract zal aankijken en weet zij anderzijds in de rechtszaal de rechter mee te nemen hoe het er in de alledaagse praktijk en hectiek (soms late uurtjes) van een grote transactie aan toegaat. Dat is voor een aanstormende topjuriste natuurlijk een bijzondere eigenschap.

Monisha en de cliënt

Waar het bij sommige relatief junior medewerkers nog wel eens een uitdaging is hen als serieuze gesprekspartner geaccepteerd te krijgen bij cliënten, weten cliënten Monisha – als zij haar eenmaal in de behandeling van een zaak hebben meegemaakt – moeiteloos te vinden. Ze herkennen zich in haar probleemanalyse, geboden oplossingen en weten zich door haar volledig geruggesteund. Ze weet cliënten aan zich te binden. Als je Monisha naar een cliënt in het buitenland stuurt weet je dat ze niet alleen het dossier maar ook stroopwafels meeneemt. Responsible partners dreigen veeleer uit de cc van de e-mails van cliënten te vallen, ware het niet dat het Monisha’s blijvende insteek is interne communicatie en teamwork optimaal te waarborgen. Cliënten weten ook na afloop van een zaak Monisha moeiteloos te vinden voor nieuwe vragen of juridische ondersteuning. Dat is een welkom gegeven voor haar als jonge juriste met verrijkende ambities.

Juridische wapenfeiten

Ze heeft in een groot aantal zeer hoogwaardige juridische procedures gewerkt, maar ook in transacties. Procedureel werk reikt van complexe bindend adviesprocedures over internationale infrastructuurprojecten en (internationale) arbitrages in commerciële geschillen en tot corporate litigation voor onder andere de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam.

Betrokkenheid buiten kantoor en publicaties Monisha stelt zich actief op en is lid van beroepsgroep gerelateerde organisaties. Zo was zij in 2019/2020 voorzitter van Stichting Justitia

is zij actief lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten, Vereniging Corporate Litigation en Vereniging voor Jonge InsolventieRecht Advocaten. Eerder was zij ook betrokken bij de Universiteit Leiden als gastlesdocent en gaf zij tentamentrainingen verbintenissenrecht en ondernemingsrecht. Een andere bestuurspositie die zij heeft ingenomen is bij het bestuur Suum Cuique (Vereniging voor Civiel Recht van Universiteit Leiden). Er verschenen diverse publicaties van haar hand (in het Maandblad voor Ondernemingsrecht, Bedrijfsjuridische Berichten en Onderneming en Financiering).

Monisha’s work ethic en haar werkomgeving

De advocatuur is hard werken, maar ook zorgen dat er aandacht is voor een gezonde en aangename werkomgeving. Bovendien is het van groot belang aandacht te behouden voor de persoonlijke omgeving, thuis en vriendenkring en uiteraard ook jezelf. Monisha slaagt daar bijzonder goed in. Ze is zeer gedreven en staat altijd klaar – voor collega’s en cliënten. Ze weet dat de dag zeker niet altijd rond 6 uur of op vrijdag ophoudt. Maar ze weet ook dat het van belang is om veel verhalen van buiten het werk te vertellen en kunnen blijven vertellen. En dat doet ze ook. 

Monisha staat klaar voor anderen, springt in, en ondersteunt. Ze loopt op de zaken vooruit, behandelt ze en zorgt voor afwerking. Veelvuldig staat ze jonge medewerkers bij met hun eerste schreden op het juridische werkterrein. Op senior level neemt zij vaak de lead, waarbij zij steeds actief afstemt met en de hulp inroept van andere specialisten en betrokkenen. Niet alleen een team-player, maar ook een team-builder en zij schroomt daarbij niet om haar collega’s voor de start van de werkdag mee te slepen naar een les rocycle.

Monisha is binnen GT en kantoor Amsterdam actief in het wereldwijde Women’s Initiative programma, de studentencommissie, de sportcommissie en heeft zij veelvuldig een organiserende rol bij sociale aangelegenheden op kantoor (zoals kerstfeest, borrels, cabaret). Daarnaast is ze in het bijzonder betrokken bij kennisontwikkeling op kantoor, bijv. door het geven van (online) presentaties over ontwikkelingen in het Nederlands recht binnen het internationale GT netwerk.