All Inclusive

Graag nodigen wij je uit voor All Inclusive, alweer onze tweede samenwerking met Simmons & Simmons, in de week van Internationale Vrouwendag.

3 March 2020

15:30

Simmons & Simmons
Claude Debussylaan 247
1082 MC Amsterdam

LET OP: Er blijkt grote belangstelling voor dit event, waardoor er op dit moment helaas geen plaatsen meer beschikbaar zijn. Wel zal jouw aanmelding op de wachtlijst worden gezet en zullen we je berichten zodra er weer plaats is.

Mocht je je al hebben aangemeld, maar je toch verhinderd zijn, dan verzoeken we je dit aan ons door te geven via events@legalwomen.nl.

— — — — —

We zijn verheugd dat Marguerite Soeteman-Reijnen – de nieuwe voorzitter van Topvrouwen.nl – haar visie op het bevorderen van inclusiviteit en de belangrijke rol die vrouwen hierbij spelen met ons zal delen. Schrijf je snel in voor 3 maart en lees hieronder verder over de workshops waarvoor je je kunt aanmelden!

Meld je aan via het formulier onder aan deze pagina.

Hoe zorg je nu echt voor meer inclusiviteit binnen de zakelijke omgeving? En hoe kunnen vrouwen elkaar meer helpen? Tijdens “All Inclusive” kun je kiezen uit drie verschillende workshops die ingaan op deze vragen.

Workshop 1: Hoe zet je jezelf beter neer in een organisatie met het oog op profilering en verdere ontwikkeling?

Verzorgd door: Carina Benninga van Bureau Benninga, coach in Self-leadership, voorheen onder meer aanvoerder van het Nederlands Dames Hockeyteam bij de Olympische Spelen.

In de workshop ga ik dieper in op het nut en de wijze van steviger inzetten van eigen kwaliteiten binnen de werkomgeving. Met een sterkere profilering help je niet alleen jezelf, maar kun je ook een (duidelijker) zichtbaar rolmodel zijn en hiermee andere vrouwen helpen. De workshop is zeer interactief en bedoeld voor vrouwen uit alle lagen van een organisatie.

Over Bureau Benninga
Ik verzorg coaching op maat. Samen met mijn coachees onderzoek ik zakelijke en persoonlijke issues. Dat doe ik op een warme, praktische en diepgaande wijze. Het resultaat is vrijwel direct merkbaar. Mijn specialisatie is het begeleiden van individuen, groepen en teams op het gebied van Self-leadership. Naast mijn coachingsactiviteiten verzorg ik regelmatig presentaties, workshops en trainingen over persoonlijke ontwikkeling, groei, leiderschap en samenwerking.

Als coach werk ik met een mix van beproefde methodes, zoals The Work, Transformational Presence Leadership, Positieve Psychologie en diverse andere methodes. Ik heb tevens veel ervaring met teamdynamica in sport, overheid en bedrijfsleven, nationaal en internationaal.

Workshop 2: Hoe kunnen leidinggevenden vrouwelijk talent helpen om hun potentieel optimaal te benutten?

Verzorgd door: Sarah Chorus (Principal Consultant Diversity & Inclusion) en Marloes de Koning (Client Relationship Manager) bij Korn Ferry.

We leven in een wereld die voornamelijk is ingericht op, en gecontroleerd door mannen. Zoals de subtitel van het All inclusive Legal Women event aangeeft, is het van essentieel belang dat vrouwen elkaar helpen om elkaar verder te brengen. Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het ontwikkelen van vrouwelijk talent. Tijdens de workshop gaan we in op de vraag welke rol leidinggevenden kunnen spelen om divers (in dit geval vrouwelijk) talent tot bloei te laten komen en hun talent optimaal te benutten.

Wij doen dat door eerst inzicht te geven in welke patronen een rol spelen in het tot stand houden van de status quo: wat zorgt ervoor dat mannen meer kansen (Luken te) hebben binnen een door mannen gedomineerde organisatie, ook als ze precies dezelfde capaciteiten hebben als hun vrouwelijke evenknie? Vervolgens kijken we wat leidinggevenden kunnen doen om dit patroon te doorbreken. De workshop is zeer interactief en bedoeld voor vrouwen die leiding geven. Of dat nou hierarchisch of functioneel is, als teamleider of als bestuurder.

Over Korn Ferry
Korn Ferry is een wereldwijd organisatie adviesbureau. We helpen organisaties bij het ontwerpen van hun organisatie de structuur, rollen en verantwoordelijkheden, evenals hoe ze hun mensen compenseren, ontwikkelen en motiveren. Korn Ferry is wereldwijd marktleider op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Aan de hand van data en analytics ontwikkelen en implementeren wij D&I strategieen, die zijn gebaseerd op het talent en de business strategie van de organisatie.

Workshop 3: Data-driven inclusiviteitsbeleid: hoe doe je dat?

Verzorgd door: Petra Tito, CHRO bij Deloitte en en verantwoordelijk voor de North South Europe Human Capital organisatie

Bestuurders spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen van vrouwelijk talent en inclusiviteitsbeleid dat hieraan moet bijdragen. Bij het formuleren van, en het meten van de effectiviteit van inclusiviteitsbeleid speelt data een steeds belangrijkere rol. Tijdens de workshop Licht ik toe wat Deloitte doet op het gebied van data-driven inclusiviteitsbeleid en zullen we gezamenlijk discussieren over de vraag welke maatregelen effectief zijn voor de bevordering van inclusiviteit binnen de zakelijke omgeving De workshop is zeer interactief en bedoeld voor vrouwen met (een interesse in) een bestuursfunctie of senior leidinggevende functie.

Over Deloitte en de Human Capital Praktijk
Deloitte is een professionele dienstverlener met wereldwijd 244.000 medewerkers en kantoren in meer dan 150 landen. Met ruim 5.500 medewerkers en 14 kantoren verspreid over heel Nederland zijn wij een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering en financiele advisering. Deloitte’s Human Capital professionals combineren onderzoek, analyse, technologie, en inzichten uit de industrie om organisaties to adviseren over HR-transformaties, organisatietransformaties en de optimalisatie van arbeidspotentieel.

De uitkomsten van de workshops bespreken we daarna in een paneldiscussie met de workshopleiders én Joanne van der Leun: hoogleraar criminologie en de eerste vrouwelijke decaan ooit van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Zij zal vertellen hoe zij haar positie inzet om vrouwelijke studenten en jonge medewerkers te helpen, daar waar hun carrière begint.

Uiteraard sluiten we de middag af met een borrel en is er volop gelegenheid om te netwerken met andere legal women.

Programma:

15:30 Ontvangst
16:00 Welkomstwoord door Legal Women en Simmons & Simmons
16:15 Keynote Marguerite Soeteman-Reijnen
16:30 Workshops
17:15 Plenaire paneldiscussie o.l.v. Eugenie Nunes (bestuur Stichting Legal Women en partner bij Dentons)
18:00 Netwerkborrel