Stemmen Upcoming Talent of the Year 2023

Stemmen in categorie Upcoming Talent of the Year 2023 is mogelijk tot 17 november 2023 12.00 uur.

Mariebelle Timmermans

Kantoor
NautaDutilh
Functie
Advocaat

Mariebelle Timmermans (1997) studeerde in 2020 cum laude af in Ondernemingsrecht aan Tilburg University en is sinds februari 2021 werkzaam bij NautaDutilh te Amsterdam. Ze heeft zowel op de afdeling Financial Law als Finance gewerkt op het kantoor in New York en Amsterdam.

Op beide afdelingen heeft ze een uitstekende indruk achtergelaten als hardwerkende, enthousiaste en zelfstandige advocaat. Mariebelle is proactief, voortvarend en heeft oog voor detail. Ze is heel sterk in proces management, heeft zelfvertrouwen en is een goede communicator. Ze heeft veel doorzettingsvermogen en is niet bang om het woord te nemen of haar mening te geven. Mariebelle heeft een hoog denk/werktempo en ziet mogelijkheden ook als anderen dat niet zien. Ze heeft een gezonde dosis aan lef. Als Mariebelle een zaak oppakt weet je dat de zaak in goede handen is.

Op inhoudelijk gebied heeft Mariebelle zich snel meester van het proces weten te maken. Zo heeft ze zich als medewerker op de Financial Law afdeling verdiept in onderwerpen als verantwoorde kredietverstrekking, aanvragen van verklaringen van geen bezwaar en vergunningsaanvragen. Als Finance medewerker heeft ze in New York cliënten geadviseerd over de Nederlandsrechtelijke aspecten van grensoverschrijdende financieringstransacties. Vanuit kantoor Amsterdam adviseert ze momenteel financiële instellingen en ondernemingen in (inter)nationale financieringstransacties, met een focus op acquisitiefinancieringen, asset based financieringen en herstructureringen. Door haar bevlogen- en deskundigheid weet ze cliënten en collega’s tijdens presentaties mee te nemen in complexe onderwerpen en maakt ze indruk op haar publiek. Haar pakkende informatie maakt elke minuut de moeite waard.

Mariebelle is een ware duizendpoot. Zo is ze co-secretariaat van de opiniecommissie en heeft zij zich van meet af aan ingezet om de diversiteit en inclusie bij commerciële advocatenkantoren te bevorderen. Zo is ze lid van de I&D commissie en heeft ze als medeoprichter in 2022 stichting Lequal opgericht die zich focust op het ondersteunen van commerciële advocatenkantoren in het inclusiever en diverser maken van hun werkomgeving. Dit doet de stichting door (i) het faciliteren van een platform waar juristen die een bijdragen willen leveren aan culturele diversiteit elkaar kunnen ontmoeten en (ii) door kennissessies te organiseren voor decisionmakers met het doel een kennisplatform te creëren om best practices met elkaar te delen. Ook is ze lid van het peer netwerk van Bridges Network waarmee biculturele / eerste generatie studenten op een laagdrempelige en open manier in contact kunnen komen met enthousiaste advocaten die hun ervaringen in de commerciële advocatuur delen. Hiermee wordt een platform geboden van advocaten die studenten in alle openheid kunnen benaderen om vragen te stellen over- en inzicht te krijgen in een carrière in de commerciële advocatuur.
Ten slotte haar uitstekende communicatievaardigheden in het kader van acquisitie: Mariebelle weet je ogenblikkelijk voor haar te winnen, zonder op te scheppen, met een open blik en met empathie. Leiderschap van de beste soort!

Elise Boehmer

Kantoor
Simmons & Simmons
Functie
Supervising Associate

Graag willen we Elise Boehmer nomineren voor de titel “Upcoming Talent of the Year 2023”. Elise is niet alleen een veelbelovend juridisch talent, maar ook een buitengewone professional die zich op diverse gebieden onderscheidt, wat haar de perfecte kandidaat maakt voor deze erkenning.

Elise onderscheidt zich als een talentvolle corporate M&A jurist. Ze gaat verder dan alleen het begrijpen van de juridische aspecten; ze dompelt zich onder in de volledige context van elke zaak. Ze doorgrondt niet alleen de juridische finesses, maar heeft ook oog voor de bredere impact op gebieden als arbeidsrecht, belastingen en financiën. Deze holistische benadering stelt haar in staat om haar cliënten een compleet beeld te schetsen van de kansen en uitdagingen die voor hen liggen. Bas Glas, Partner van Gilde Equity Management over Elise: “Elise is scherp, deskundig, komt snel ter zake, houdt overzicht, heeft aandacht voor onze manier van werken maar is niet bang om uit te dagen, heeft al een scherp oog voor gevoeligheden in processituaties zonder de kern van de zaak uit het oog te verliezen. “Elise is nieuwsgierig, heeft een enorme drive om de beste te zijn, maar is bescheiden terwijl ze het beste resultaat voor de klant voorop stelt. Elise is deskundig, zeer gefocust, goed georganiseerd, houdt van managen, denkt actief mee en is niet bang om wie dan ook in het team uit te dagen. Ze is zeer toegankelijk en makkelijk in de omgang voor iedereen en altijd meedenkend”. De CFO van Biscuit International heeft het volgende verklaard: “Ik heb de afgelopen drie jaar de gelegenheid (en het genoegen) gehad om met Elise op frequente en diverse gelegenheden te werken. Gedurende die tijd heb ik gemerkt dat ze altijd beleefd en coöperatief was, en dat als haar een taak werd toevertrouwd, er geen twijfel was dat deze op tijd en grondig zou worden geanalyseerd. Ik heb haar altijd  als een zeer efficiënt eerste aanspreekpunt gezien en een grondige analist van de onderwerpen die spelen. Ze heeft een zeer positieve houding, reageert snel en heeft een effectieve en efficiënte relatie ontwikkeld met Simmons & Simmons Partner Leo Verhoeff, wat ervoor zorgt dat ze zijn vragen, reacties en beslissingen kan anticiperen en snel bruikbaar advies kan bieden om kostbare tijd te besparen in tijdsgebonden deals. Haar antwoorden en analyses zijn altijd to the point en accuraat, vrij van onnodige details. Ze steekt duidelijk boven haar collega-juridische medewerkers uit waarmee ik elk jaar te maken krijg.”

Haar talent wordt verder versterkt door haar indrukwekkende prestaties. Elise’s onderscheidende kenmerken komen voort uit haar streven naar het allerbeste resultaat. Ze is intrinsiek gemotiveerd om het uiterste te halen uit zichzelf en haar team, en deze drive is geworteld in haar ervaring als topsporter in de golfsport. Ze maakte deel uit van de Nederlandse jeugdselectie en bereikte het hoogste niveau zowel nationaal als op Europees niveau. Haar topsportachtergrond heeft haar geleerd om zeer gedisciplineerd en doelgericht te zijn en altijd te streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze kwaliteiten zijn nu duidelijk zichtbaar in haar werk als corporate M&A jurist.

Elise is niet alleen een juridische professional, maar ook een leider en rolmodel voor junior juristen, zowel in Amsterdam als internationaal. Ze bekleedt de functie van voorzitter van de internationale Private Equity associates group bij Simmons & Simmons. Dit getuigt haar vermogen ook om anderen te inspireren en samenwerking te bevorderen. Dit heeft geleid heeft naar haar rol als voorzitter van de ondernemingsraad. Ze besteedt daarnaast niet alleen aandacht aan de werving van nieuwe medewerkers, maar houdt ze ook in de periode daarna regelmatig contact om te zien of ze goed ingewerkt zijn. Dit bewijst dat ze team spirit ook erg belangrijk vindt en toont haar managementvaardigheden.

Tevens is Elise een jonge ambassadeur, specifiek voor het Corporate M&A-team met de focus op private equity. Ze is bestuurslid van de Young M&A Community en heeft een Private Equity Legal Academy opgezet voor een van haar cliënten. Deze academy richt zich op startende juristen en mid-level associates en heeft als doel hen op te leiden in de juridische aspecten van transacties in de private equity-sector.

Kortom, Elise is niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een uiterst bekwame M&A-professional. Deze waardering komt niet alleen van haar team bij Simmons & Simmons, maar ook van onze gewaardeerde cliënten. Ze heeft een persoonlijkheid die door velen wordt bewonderd. Haar no-nonsense houding, haar bereidheid tot samenwerking, haar bescheidenheid en vastberadenheid om te excelleren, maken haar zeer geliefd en veelbelovend voor de toekomst.

Lisa van Dord

Kantoor
De Brauw Blackstone Westbroek
Functie
Advocaat-medewerker

Lisa is senior associate in de internationale Litigation praktijk van De Brauw. Lisa is een uitzonderlijk getalenteerde advocaat, die complexe zaken met haar kritische blik snel doorgrondt. Lisa onderscheidt zich door haar grote maatschappelijke betrokkenheid en brede blik, die zij al op jonge leeftijd ontwikkelde en in haar rol als advocaat doorzet. Zo heeft zij onlangs in nauw overleg met de Raad voor Rechtsbijstand een nieuw programma opgezet om alle advocaat-stagiaires bij De Brauw huurrechtzaken op toevoegingsbasis te laten behandelen voor min- en onvermogenden, onder begeleiding van ervaren sociaal advocaten. Zo zet zij zich in om de toegang tot het recht te verbeteren voor iedereen in de samenleving en inspireert zij anderen binnen de commerciële advocatuur om hun blik te verbreden. Wij zijn erg onder de indruk van de impact die Lisa maakt binnen kantoor en breder in de maatschappij en van hoeveel zij al heeft bereikt in haar nog korte carrière. Wij zijn ervan overtuigd dat Lisa zich zal blijven inzetten voor haar idealen en dat wij nog veel meer van haar zullen zien in de komende jaren!

Lisa toonde ook voordat zij bij De Brauw werkte al een grote maatschappelijke betrokkenheid en brede interesse. Zo is zij op haar zestiende geselecteerd voor een internationale boarding school in de VS (United World College), waar de focus lag op internationale samenwerking, activisme en duurzaamheid. Lisa heeft een achtergrond in internationaal (straf)recht, mensenrechten en internationale betrekkingen. Zij studeerde eerst internationale betrekkingen op het Amsterdam University College (summa cum laude), voordat zij haar rechtenbachelor behaalde aan de UvA. Tijdens haar LLM specialiseerde zij zich in het internationaal strafrecht in een Joint Programme van de UvA en Columbia University New York (cum laude).

Sinds Lisa bij De Brauw werkt, richt zij zich met name op zaken met een internationaal karakter. Zij is betrokken geweest bij verschillende high profile zaken op het gebied van internationale investeringsarbitrage en commerciële arbitrage. In verschillende vernietigingsprocedures heeft zij tot aan de Hoge Raad geprocedeerd over kwesties van internationaal recht en procesrecht. Zo staat zij een Oekraïense investeerder bij in een cassatieprocedure tegen Rusland over de vernietiging van arbitrale vonnissen met betrekking tot de onteigening van eigendommen op de Krim na de inval en bezetting in 2014. Ook heeft Lisa ruime ervaring opgedaan in advisering over het financieel toezichtrecht en corporate governance. Zij heeft zich dit technische rechtsgebied in korte tijd eigen gemaakt. Daarnaast is Lisa zeer actief in de pro bono praktijk en heeft zij verschillende pro bono zaken behandeld. Op dit moment is zij bezig met de voorbereidingen voor een pleidooi bij het hof Den Haag in een zaak voor Defence for Children en het NJCM tegen de Staat en twee drinkwaterbedrijven, waarin het recht van kinderen op water centraal staat.

Lisa heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is zich bewust van haar rol als advocaat in de maatschappij. Vanuit die rol ziet zij dat de toegang tot het recht in de Nederlandse rechtsorde steeds verder wordt bemoeilijkt. Hoewel er veel aandacht is voor dit onderwerp in de politiek, zijn er op dit moment vele rechtzoekenden die zonder advocaat zitten vanwege het grote tekort aan sociaal advocaten. Zij heeft zelf initiatief genomen om als De Brauw mee te helpen aan een oplossing voor dit urgente probleem, door alle nieuwe advocaat-stagiaires hun eerste zes maanden te laten werken aan zaken op toevoegingsbasis onder begeleiding van ervaren sociaal advocaten. Op deze wijze worden minder – en onvermogenden bijgestaan in procedures, en maken jonge advocaten kennis met de praktijk van de sociale advocatuur. Lisa treedt in dit project zeer integer op en zet het belang van de rechtzoekende steeds voorop. Het project loopt sinds september en de eerste ervaringen van cliënten, sociaal advocaten en advocaat-stagiaires zijn erg positief. Inzet is om het behandelen van toevoegingszaken tot een standaard onderdeel van de opleiding van advocaat-stagiaires te maken bij De Brauw. Lisa’s inzet voor dit project toont niet alleen haar wens om zich zelf in te zetten voor andere groepen binnen de samenleving, maar ook om duurzame oplossingen op schaal op te zetten en anderen te inspireren iets bij te dragen.

Lisa liet zich vanaf het begin van haar carrière zien als een scherpe denker, die geen blad voor de mond neemt. Lisa is een sterke teamspeler. Zij gaat staan voor haar mening, maar zoekt samen met de teamleden tot een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Zij helpt anderen waar zij kan en vliegt problemen op creatieve en pragmatische wijze aan. Zij motiveert zichzelf en anderen terug te kijken en te reflecteren om zichzelf en het team constant te verbeteren, en inspireert op deze wijze ook haar teamgenoten om verantwoordelijkheid te nemen voor hun rol binnen de groep. Deze eigenschappen maken haar een geweldige toevoeging aan elk team. Dit, gecombineerd met Lisa’s analytische en inhoudelijke vaardigheden, zorgt ervoor dat zij nog veel impact zal maken in de (juridische) wereld.

Marije Ozinga

Kantoor
Dentons
Functie
Arbeidsrechtadvocaat

Marije Ozinga is een bevlogen arbeidsrechtadvocaat met vijf jaar ervaring en een sterke affiniteit met het thema diversiteit en inclusie in de breedste zin van het woord. Ze werkt voor een zeer breed scala aan bedrijven en adviseert hen over alle aspecten van het arbeidsrecht. Vaak zijn dit internationale bedrijven die niet bekend zijn met het Nederlandse rechtstelsel. Samen met hen kijkt ze hoe ze binnen de kaders van de wet hun doelstellingen kunnen halen. Hierbij krijgt ze veel energie van het onderhandelen met alle betrokken partijen om te komen tot een oplossing die voor iedereen werkt.

Marije is gedreven in het behartigen van de belangen van haar cliënten, maar haar blik reikt ook verder. Rechtsinhoudelijk heeft vooral gelijke behandelingswetgeving haar interesse – al langer een hot topic voor werkgevers en niet meer weg te denken uit haar dagelijkse werk. Naast advisering en zittingen over onderwerpen als diversiteit in de top schrijft ze ook geregeld artikelen, zoals onlangs voor het Engelse Practical Law een uitgebreid overzicht van de belangrijkste juridische en praktische kwesties met betrekking tot diversiteit, gelijkheid en inclusie op de Nederlandse werkvloer. Ook in het gerenommeerde tijdschrift ArbeidsRecht heeft zij over dit onderwerp een publicatie op haar naam staan.

Marije levert al jaren een bijdrage aan verschillende rapporten van gerenommeerde organisaties, zoals het zojuist verschenen Social Institutions and Gender Index (SIGI) 2023 Global Report van de OECD. Dit rapport meet de discriminatie van vrouwen in 179 landen. Door rekening te houden met wetten, sociale normen en praktijken die de rechten van vrouwen en meisjes en de toegang tot empowermentmogelijkheden en -middelen beperken, legt de SIGI de onderliggende oorzaken van genderongelijkheid vast. Het heeft als doel de beleidsvorming te ondersteunen door de nodige gegevens te verstrekken aan niet alleen beleidsmakers en besluitvormers, experts en onderzoekers, internationale en filantropische organisaties, maar ook aan het grote publiek. Het is een van de officiële gegevensbronnen voor het monitoren van SDG-indicator 5.1.1 over “Of er al dan niet wettelijke kaders aanwezig zijn om gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen te bevorderen, af te dwingen en te monitoren”.

Daarnaast is ze een van de vaste bijdragers aan het Wereldbank rapport Women, Business and the Law, een jaarlijks onderzoek naar de wetten die van invloed zijn op de economische kansen van vrouwen in 190 landen. Het rapport bouwt aan bewijsmateriaal voor de relatie tussen juridische gendergelijkheid en de economische participatie van vrouwen als het gaat om werkgelegenheid en ondernemerschap. Daarmee is het een belangrijk instrument voor het voeren van beleidsdiscussies en het hervormen van wetten die de economische empowerment van vrouwen in de weg staan.

Marije is ook een van de experts die elk jaar worden geraadpleegd bij de totstandkoming van de Rule of Law Index van het World Justice Project, dat ook zojuist weer is verschenen voor het jaar 2023. Dit rapport vergelijkt rechtsstelsels van over de hele wereld met elkaar en komt tot een rangorde van de meest solide rechtssystemen. Wat haar vooral aanspreekt aan juist dit onderzoek is dat het de mens centraal zet – het neemt praktische, alledaagse situaties onder de loep, zoals of mensen toegang hebben tot openbare diensten, of misdaad effectief wordt bestreden en of een geschil tussen buren vreedzaam en kosteneffectief kan worden opgelost door een onafhankelijke rechter.

Niet alleen is zij een uitstekend advocaat, ook voor de bredere participatie op het maatschappelijk vlak heeft zij oog en zet dit om in concrete acties. Zij ondersteunt onze pro bono praktijk door advisering aan diverse NGO’s, waaronder Child USA, De kleine consultant en het Incuboater project waarbij NGO’s en start-ups (vanaf een boot) worden ondersteund met juridisch advies. Haar oog voor het belang van de integratie en support van mensen die wat hulp kunnen gebruiken, mag ook blijken uit haar participatie in de Voorleesexpress (lezen met en voor een kind in een gezin met een taalachterstand) en de Breakfast Challenge van White Chapel in Londen (ontbijt voor daklozen) tijdens haar detachering bij ons kantoor in London eind vorig jaar met haar Engelse collega’s.

Binnen ons kantoor is zij een vaste factor bij het functioneren als trainer van stagiaires bij hun schriftelijke vaardigheden en het wegwijs maken binnen kantoor. Daarnaast: hoeveel ze ook kan genieten van haar werk, voor haar is het glashelder dat haar werk niet haar leven is. Hiermee zorgt ze ervoor dat ze in balans is als mens, en het geeft haar ook een stevig en betrouwbaar fundament als professional. Kortom: Marije is een bijzonder mens en om die reden dragen wij haar graag voor als Upcoming Talent of the Year 2023.

Sahur Adam

Kantoor
Greenberg Traurig
Functie
Senior Associate (advocaat)

Sahur is in vele opzichten een talent op wie we als organisatie enorm trots zijn. Zij is haar carrière begonnen bij Clifford Chance en heeft in augustus 2020, na een kleine 4 jaar bij Clifford Chance te hebben gewerkt, de overstap gemaakt naar de Finance & Restructuring praktijk van Greenberg Traurig in Amsterdam (GT). Sahur was daarmee meteen de eerste associate van het Finance & Restructuring team, dat een half jaar daarvoor was begonnen door Sabine Schoute en Lilian Welling -Steffens, beiden afkomstig van Loyens & Loeff. Met de overstap toonde Sahur aan dat zij niet terugdeinsde voor een uitdaging. De uitdaging om samen met Sabine en Lilian een volledig nieuw team op te bouwen en daarin een enorm centrale rol te spelen.

Juridische achtergrond

Sahur heeft rechten gestudeerd in Leiden en heeft een mastergraad op het gebied van ondernemingsrecht. Naast haar bachelor en master Nederlands recht en haar lidmaatschap als advocaat van de Nederlandse balie, heeft Sahur dit jaar ook zeer hard en met succes gestudeerd voor het zogenaamde SQE1 examen en daarmee voor haar toelating als sollicitor tot de balie in Engeland. Deze dubbele kwalificatie onderscheidt haar niet alleen van haar peers, maar bewijst ook in de dagelijkse internationale (financierings)praktijk haar meerwaarde door (beter) begrip van de met gebruikelijke Engelse juridische concepten doorspekte (lenings)documentatie.

Sahur’s onderscheidend vermogen

Sahur’s onderscheidend vermogen ten opzichte van haar peers komt op diverse vlakken tot uitdrukking. Zij is niet enkel een technisch bekwaam juriste, maar heeft een pragmatische aanpak van zaken. Ze is enorm goed in staat om de transacties waar ze aan werkt tot in de puntjes te organiseren en de cliënt volledig te ontzorgen. Ze weet in no-time vat te krijgen op het probleem van de cliënt, een adequate oplossing aan te dragen, deze begrijpelijk te maken voor de cliënt en daarvoor draagvlak te creëren bij alle (andere) stakeholders. Daarbij heeft zij oog voor de intermenselijke verhoudingen. Sahur verliest niet uit het oog dat een persoonlijke evenwichtige benadering vaak effectiever is dan enkel maar juridisch geschut in stelling brengen (hoewel als dat nodig is, zij dat met verve doet).

Sahur en de cliënt

Waar het bij sommige relatief junior medewerkers nog wel eens een uitdaging is hen als serieuze gesprekspartner geaccepteerd te krijgen bij cliënten, weten cliënten Sahur – als zij haar eenmaal in de behandeling van een zaak hebben meegemaakt – moeiteloos te vinden. Ze herkennen zich in haar probleemanalyse, geboden oplossingen en weten zich door haar volledig geruggesteund. Ze weet cliënten aan zich te binden. Cliënten weten ook na afloop van een zaak Sahur moeiteloos te vinden voor nieuwe vragen of juridische ondersteuning. Dat is een welkom gegeven voor haar als jonge juriste met verrijkende ambities.

Juridische wapenfeiten

Ze heeft aan een groot aantal zeer hoogwaardige en internationale financieringstransacties gewerkt, uiteenlopend van vastgoedfinancieringen (investeringen en ontwikkelingen), overnamefinancieringen tot aan zogenaamde borrowing base financieringen. Sahur gaat in het werk geen uitdaging uit de weg.

Betrokkenheid bij kantoor

Binnen afzienbare tijd na Sahur’s komst naar GT Amsterdam wisten velen binnen GT Sahur te vinden, voor werk en sociale zaken, en speelde Sahur ook binnen de bredere organisatie een enorme pioniersrol. Zo is zij een van de oprichters binnen GT Amsterdam van het Diversity & Inclusion team en voorziet het lokale management van belangrijke input op dit thema, is zij ook een van de medeoprichters van de Sportcommissie binnen GT Amsterdam die allerlei sport events organiseert wat voor een enorme verbinding binnen kantoor zorgt en is zij een belangrijk lid van de student stagiaire commissie die toekomstig talent voor kantoor selecteert.

Verder is Sahur actief betrokken bij de verschillende kennis overleggen die we binnen kantoor Amsterdam kennen en wordt Sahur veelvuldig gevraagd om te spreken in panels, in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Londen. Recentelijk zat zij in een panel voor met name Amerikaanse cliënten in Londen, wat haar meteen een uitnodiging opleverde om later in het jaar zitting te nemen in een panel over de risico’s en kansen voor de vastgoed(financierings)markt.

Sahur’s work ethic en haar werkomgeving

De advocatuur is hard werken, maar ook zorgen dat er aandacht is voor een gezonde en aangename werkomgeving. Bovendien is het van groot belang aandacht te behouden voor de persoonlijke omgeving, thuis en vriendenkring en uiteraard ook jezelf. Sahur slaagt daar bijzonder goed in. Ze is zeer gedreven en staat altijd klaar – voor collega’s en cliënten. Ze weet dat de dag zeker niet altijd rond 6 uur of op vrijdag ophoudt. Maar ze weet ook dat het van belang is om veel verhalen van buiten het werk te vertellen en kunnen blijven vertellen. En dat doet ze ook. 

Sahur staat klaar voor anderen, springt in, en ondersteunt. Ze loopt op de zaken vooruit, behandelt ze en zorgt voor afwerking. Veelvuldig staat ze jonge medewerkers bij met hun eerste schreden op het juridische werkterrein. Op senior level neemt zij vaak de lead, waarbij zij steeds actief afstemt met en de hulp inroept van andere specialisten en betrokkenen. Niet alleen een team-player, maar ook een team-builder en zij schroomt daarbij niet om haar collega’s te enthousiasmeren voor een wedstrijdje tennis of padel, en je kan haar niet gelukkiger maken dan met een bijzondere reis waar ze kennis mag maken een andere cultuur (meest recentelijk Japan!).

Nina Verhoef

Kantoor
IJzer Advocaten

Functie
Advocaat

Nina werkt bijna 4 jaar bij IJzer Advocaten. De eerste maanden als juridisch medewerker en inmiddels is ze bezig met de laatste maanden van haar stagetijd als advocaat stagiaire.

Als een duizendpoot pakt ze projecten aan. Naast de inhoudelijke behandeling van juridische dossiers op het vlak van ruimtelijke ordening en bouw (dus civiel en bestuursrechtelijk), heeft ze veel ideeën op verschillende vlakken voor het kantoor.

Ze denkt na over hoe we met het hele kantoor een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Zo heeft ze bedacht dat bij het vijfjarig bestaan van kantoor wij eigenlijk geen cadeau’s nodig hadden, maar we iets voor andere ‘vijfjarigen’ konden doen. Dit is een succesvolle inzamelingsactie voor het Ronald MacDonald-huis geworden. Ook zijn door haar initiatief de jaarlijkse flessen wijn met kerst aan relaties vervangen door duurzame chocoladerepen met ook weer een (succesvolle)inzamelingsactie voor goede doelen en heeft ze ons ook weten te overtuigen ook een schenking te doen vanuit kantoor.

Ze draagt op het vlak van acquisitie veel bij aan kantoor. Toen ze begon bij kantoor hadden we een slapende Facebookpagina. Die bestaat inmiddels niet meer, maar ze heeft een succesvolle kantoorpagina op Linkedin weten te creëren en deelt onze dagelijkse beslommeringen op Instagram. Hier krijgen we regelmatige positieve feedback op van cliënten en het levert ook regelmatig werk op. Een ander voorbeeld is dat ze een seminar organiseerde over een nieuwe wet waarover ze van relaties op netwerkborrels hoorde dat er vragen over waren. Na een succesvolle uitverkochte avond in Nijmegen is dit ‘geëscaleerd’ naar drukbezochte seminars in Den Haag, Rotterdam en Arnhem. Ook heeft ze ons kantoor vaste adviseur van een grote groep horeca-ondernemers weten te maken, door de telefoon gewoon op te pakken toen ze hoorde dat ze een bijeenkomst in Nijmegen zouden hebben. Een paar dagen later stonden ik daardoor samen met haar voor een zaal van 450 ondernemers die we samen praktische tips konden geven.

IJzer Advocaten is een nichekantoor op het gebied van Vastgoed. Dit betekent ook dat we niet alle zaken in behandeling kunnen nemen. Met verschillende kantoren in de stad werken we natuurlijk samen, of komen we tegen als advocaat van de wederpartij. Om de samenwerking te bevorderen heeft Nina een nieuwjaars-kantorenborrel bedacht. Verschillende kantoren waar we regelmatig naartoe doorverwijzen of samenwerken zijn uitgenodigd en op die manier is de samenwerking versterkt. Er is al vraag naar de volgende editie!

Ik ben bijna haar patroon af. We zijn erg blij dat ze aan ons kantoor verbonden blijft en we denken dat haar plannen en bijdragen alleen maar verder zullen groeien nu ze nog meer vrijheid zal hebben.

Dit alles doet ze enthousiast naast de inhoudelijke werkzaamheden en een jong gezin thuis.

je kunt niet meer stemmen voor de verkiezingen van 2023

Gegevens van stemmers worden vanzelfsprekend niet gepubliceerd.