Duurzaamheid

Wij nodigen jullie samen met Maureen Josef en Theo Wit van B-Spoken van harte uit voor het event met het thema “Duurzaamheid” inclusief diner op dinsdag 4 oktober 2022 in de Groote Zaal van de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam, Amsterdam – van 17.00 – 21.00 uur.

4 October 2022

17:00

Dam 27
1012 JS Amsterdam

Diverse inspirerende sprekers zullen ingaan op uiteenlopende onderwerpen op het gebied van taxonomie, greenwashing, duurzaamheid en de juridische implicaties daarvan voor ondernemingen. Ook de (belangrijke) rol van de consument blijft niet onbesproken.

De missie van B-Spoken is met gerecyclede materialen hoge kwaliteit mode en designmeubels te produceren. Daarbij is een belangrijke focus het veranderen van de toeleveringsketen: van lokale fabrikant direct naar lokale consument. Dat heeft een belangrijke invloed op verlaging van de C02-uitstoot en draagt bij aan het terugdringen van klimaatverandering. Maureen Josef en Theo Wit krijgen bij het realiseren van deze ambitie te maken met de eisen waaraan producten en diensten moeten (gaan) voldoen om als “duurzaam” te worden aangemerkt. De ervaringen van B-Spoken, de nieuwe en ook steeds veranderde juridische werkelijkheid op het gebied van duurzaamheid en de invloed van de consument komen tijdens het event volop voor het voetlicht.

Tijdens het event wordt aandacht besteed aan de Taxonomieverordening die in 2021 op EU niveau is vastgesteld, een belangrijke stap op het gebied van de verslaglegging van bedrijven op het gebied van duurzaamheid. De Verordening creëert het raamwerk om te beoordelen of een economische activiteit als “(ecologisch) duurzaam” kan worden aangemerkt.

Programma

17:00 – 17:30 Ontvangst

17:30 – 18:30 Sprekers

Kelly Ruigrok – CEO van the Global Sustainable Enterprise System (GSES)
Zij spreekt over de implementatie van GSES, een platform dat bedrijven in staat stelt het transitietraject naar duurzaam ondernemen door te voeren. Het systeem laat zien hoe bedrijven worden beoordeeld en hoe zij kunnen aantonen dat zij een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Roxanne van Naarden – Voormalig Legal Counsel en Managing Director Ziel Inc.
Zij zal ingaan op de juridische implicaties van de Taxonomieregels en de gevolgen daarvan voor bedrijven en organisaties.

Maureen Josef (CEO) en Theo Wit (CSO) – B-Spoken
Zij spreken over het veranderen van de toeleveringsketen voor mode: van de lokale fabrikant direct naar de lokale consument en de impact daarvan op de C02 uitstoot en global footprint.

18:30 – 19:00 Paneldiscussie

Paneldiscussie en Q&A: De presentaties worden gevolgd door een paneldiscussie en Q&A waarbij de sprekers met de aanwezigen verder van gedachten zullen wisselen over het thema duurzaamheid en een duurzame levensstijl. Het bestuur van Legal Woman zal daarbij als moderator optreden.

Na afloop van de presentaties: B-spoken presenteert de Virtual Try On app.

19:00 – 21:00 Borrel en diner

Locatie: Koninklijke Industriële Groote Club (Groote Zaal) – Adres: Dam 27, Amsterdam
Goed bereikbaar met openbaar vervoer, parkeergelegenheid bij de Bijenkorf (4 minuten lopen) en de Rokin parkeergarage (3 minuten lopen.

Aanmelden en kosten

De kosten voor de gehele avond, inclusief driegangen diner, 2 glazen wijn, koffie, thee en water bedragen € 60 per persoon.

De plaatsen zijn beperkt en aanmelding kan plaatsvinden tot 2 oktober 2022 om zeker te zijn van een plek voor dit event. We sturen je na aanmelding een bevestiging met de QR code voor de betaling. Jouw aanmelding is dan definitief na ontvangst van de betaling.