Vrouwen van het Rijksmuseum

19 March 2024

15:30

Rijksmuseum te Amsterdam


Beste Legal Women,

De belangstelling voor dit evenement is erg groot en het aantal plaatsen beperkt. De wachtlijst hebben wij daarom gesloten. U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement. We laten enkele dagen voor het evenement weten wie we van de wachtlijst toch nog een plaats kunnen bieden.

Hierbij informeren we je graag uit over een inspirerende bijeenkomst in het Rijksmuseum op 19 maart met als thema “Vrouwen van het Rijksmuseum”.

Welke rol hebben vrouwen gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en hoe komt dit tot uiting in de Rijksmuseumcollectie? Het  Rijksmuseum is in 2021 een meervoudig onderzoeksprogramma gestart, verdeeld over drie categorieën: de vervaardigers, de hoofdrolspelers, en de verzamelaars, schenkers en conservatoren. Dit zal leiden tot een herziene blik op de collectie en tot de duurzame inbedding van het vrouwelijke perspectief binnen de organisatie. Met een inleiding en een rondleiding wordt speciaal voor ons gezelschap hier nog verder op ingegaan.

Het programma is als volgt:

15.30-15.50 uur Aankomst in het museum, meetingpoint bij de ronde info balie

 

15.50-16.00 uur Welkomstwoord door Jenny Reynaerts, Senior conservator beeldende kunst en voorzitter van het onderzoeksproject Vrouwen van het Rijksmuseum’.

16.00- 17.00 uur Rondleiding in het museum met focus op het thema.

17.00-18.00 uur Gelegenheid tot borrelen en napraten in het museum waarbij Legal Women jullie graag een welkomstdrankje aanbiedt.

Wij hopen jullie te zien op 19 maart as! Het belooft weer een mooi event te worden in samenwerking dit keer met het Rijksmuseum.

Graag aanmelden via onderstaande knop. Het aantal plaatsen is beperkt tot 40. Graag ook vermelden of je in het bezit bent van een museumpas.

Hartelijke groet

Het Bestuur van Legal Women

Titia Fuchs

Linda Nekeman-ijdema

Eugenie Nunes