Legal Woman of the Year & Upcoming Talent 2022

Ook dit jaar vindt weer de verkiezing plaats van de Legal Woman of the Year 2022 en het Upcoming Talent 2022, georganiseerd door de Stichting Legal Women.

Diversiteit in juridische beroepen, met name de doorstroom van vrouwelijke juristen, is nog altijd een actueel thema. De verkiezing van Legal Woman of the Year & Upcoming Talent of the Year heeft de afgelopen jaren steeds veel (media) aandacht gegenereerd en hebben duizenden mensen hun stem uitgebracht op het volgens hen beste vrouwelijke toptalent. De verkiezing van Legal Woman of the Year 2022 of voor Upcoming Talent of the Year 2022 beoogt op een positieve manier bij te dragen aan dit actuele thema.

Is het afgelopen jaar vrouwelijk juridisch toptalent opgevallen vanwege haar zakelijke en/of maatschappelijke invloed of bijvoorbeeld vanwege een bijzondere visie? Dan kunt u dat bij een breed publiek kenbaar maken door een nominatie voor Legal Woman of the Year (voor vrouwelijke juristen vanaf 8 jaar werkervaring) of voor Upcoming Talent of the Year (voor vrouwelijke juristen tot en met 7 jaar werkervaring).

Agenda verkiezing

 • Nomineren: van tot 1 november 2022 18.00 uur kunnen vrouwelijke topjuristen worden genomineerd.
 • Stemming: van 7 t/m 18 november 2022, 12:00 uur kon er worden gestemd op de door de jury gekozen genomineerden.
 • Verkiezing: de bekendmaking van de winaressen van de verkiezingen Legal Woman of the Year 2022 & Upcoming Talent 2022 is op 1 december 2022, 16:30 uur in Amsterdam.

Nomineren

Op 8 oktober is een nominatieformulier op deze website geplaatst. Via dat formulier heeft u tot 1 november 2022 18.00 uur, uw kandidaten kunnen nomineren.

De criteria voor het nomineren zijn:

 • Talent
 • Bijzondere prestaties
 • Bijzondere kennis
 • Leiderschap
 • Succes
 • Visie
 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid
 • Het leveren van een belangrijke of bijzondere bijdrage aan de juridische wereld.

Naast deze criteria zal de jury ook kijken naar de motivatie(s) van de nominaties, en zet bij haar beoordeling ook de geleverde prestaties en inzet in een bredere maatschappelijke context dan alleen de werkgever of het eigen bedrijf.

Stemmen

Uit alle genomineerden kiest de jury een longlist van 6-8 kandidaten per categorie. Vervolgens kon tussen 7 en 18 november 2022 (12.00 uur) via deze website gestemd worden op de genomineerden op de longlist. De drie juristen met de meeste stemmen per categorie gaan door naar de finale. Het volledige reglement treft u hier aan.

De verkiezingsavond

Op 1 december 2022 vindt de finale plaats bij Stibbe te Amsterdam.*

Tijdens de finale zullen de drie finalisten per categorie een pitch houden van 2 minuten. Vervolgens worden de winnaressen na zorgvuldige afweging door de jury gekozen.

Wij kijken uit naar een mooie verkiezingsbijeenkomst om veel vrouwelijk toptalent in het zonnetje te kunnen zetten.
Namens het bestuur van Stichting Legal Women,

Titia Fuchs
 Linda Nekeman-IJdema
 Eugenie Nunes

*In principe is de verkiezing een fysieke bijeenkomst in lijn met de alsdan geldende Corona-maatregelen. Aanpassingen aan de Corona-maatregelen kunnen tot beperkingen/aanpassingen leiden.