Legal Woman of the Year & Upcoming Talent 2023

Ook dit jaar vindt weer de verkiezing plaats van de Legal Woman of the Year 2022 en het Upcoming Talent 2023, georganiseerd door de Stichting Legal Women.

Dit jaar wordt de verkiezingsbijeenkomst voorafgegaan door een seminar met als titel ‘Female Inspiration’ met diverse inhoudelijke sprekers, georganiseerd door het wOMen, het vrouwennetwerk van het Openbaar Ministerie. Een ieder is van harte welkom om zowel het seminar als de verkiezing bij te wonen.

Diversiteit in juridische beroepen, met name de doorstroom van vrouwelijke juristen, is nog altijd een actueel thema. We zijn dan ook blij dat de verkiezing van Legal Woman of the Year & Upcoming Talent of the Year de afgelopen jaren steeds veel (media) aandacht heeft gegenereerd. Duizenden mensen hebben al hun stem uitgebracht op het volgens hen beste vrouwelijke toptalent op dat moment. De verkiezing van Legal Woman of the Year 2023 en van Upcoming Talent of the Year 2023 beoogt op een positieve manier bij te dragen aan dit actuele thema.

Is het afgelopen jaar vrouwelijk juridisch toptalent opgevallen vanwege haar zakelijke en/of maatschappelijke invloed of bijvoorbeeld vanwege een bijzondere visie? Dan kunt u dat bij een breed publiek kenbaar maken door haar te nomineren voor Legal Woman of the Year (voor vrouwelijke juristen vanaf 8 jaar werkervaring) of voor Upcoming Talent of the Year (voor vrouwelijke juristen tot en met 7 jaar werkervaring).

Op 28 september 2023 is een nominatieformulier op deze website geplaatst. Via dat formulier heeft u tot en met 27 oktober 12.00 2023 uw kandidaten kunnen nomineren (ongeveer 1 A4 pagina).


 • Nomineren: van 25 september 2023 tot 27 oktober 12.00 uur kunnen vrouwelijke topjuristen worden genomineerd.
 • Stemming: van 3 t/m 17 november 2023, 12:00 uur kon er worden gestemd op de door de jury gekozen genomineerden.
 • Verkiezing: de bekendmaking van de winaressen van de verkiezingen Legal Woman of the Year 2023 & Upcoming Talent 2023 is op 23 november bij de Hoge Raad te Den Haag.

Nomineren

De criteria voor het nomineren zijn:

 • Talent
 • Bijzondere prestaties
 • Bijzondere kennis
 • Leiderschap
 • Succes
 • Visie
 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid
 • Het leveren van een belangrijke of bijzondere bijdrage aan de juridische wereld.

Naast deze criteria zal de jury ook kijken naar de motivatie(s) van de nominaties, en zet bij haar beoordeling ook de geleverde prestaties en inzet in een bredere maatschappelijke context dan alleen de werkgever of het eigen bedrijf.

Stemmen

Uit alle genomineerden kiest de jury een longlist van 6-8 kandidaten per categorie. Vervolgens kon tussen 3 en 17 november 2023 (12.00 uur) via deze website gestemd worden op de genomineerden op de longlist. De drie juristen met de meeste stemmen per categorie gaan door naar de finale. Het volledige reglement treft u hier aan.

Het verkiezingsevent

Op 23 november 2023 vindt de finale plaats bij de Hoge Raad te Den Haag.*

Tijdens de finale zullen de drie finalisten per categorie een pitch houden van 2 minuten. Vervolgens worden de winnaressen na zorgvuldige afweging door de jury gekozen.

Het programma is als volgt:

13.30  inloop en ontvangst  
14.00  start van het inhoudelijke programma met diverse sprekers gevolgd door de pitches van de finalisten, het juryberaad en de feestelijke uitreiking van de awards.
1700  borrel

Wij kijken uit naar een mooie verkiezingsbijeenkomst om veel vrouwelijk toptalent in het zonnetje te kunnen zetten.
Namens het bestuur van Stichting Legal Women,

Titia Fuchs

Linda Nekeman-IJdema

Eugenie Nunes